QBIC® 365Monitor

Vanuit het NCSC.nl is één van de 8 beveiligingsadviezen voor het MKB het dagelijks uitlezen van de cloud logbestanden zoals bijvoorbeeld Microsoft 365. Voor de systeembeheerder is het niet zo eenvoudig om deze informatie boven water te halen, maar met QBIC® 365Monitor wordt dit automatisch gedaan. De duizenden logregels worden volledig geautomatiseerd voor u gelezen. U ontvangt dagelijks de uitgefilterde belangrijke meldingen en waarschuwingen, alle andere informatie hoeft niet meer handmatig te worden uitgespit.  

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, stelt dat ieder bedrijf basismaatregelen moet nemen om de eigen cyberweerbaarheid te vergroten. Een belangrijke basismaatregel is het dagelijks uitlezen van logbestanden.

Zorg ervoor dat elke applicatie en elk systeem voldoende loginformatie genereert.
“Logbestanden spelen een sleutelrol in het detecteren van aanvallen en het afhandelen van incidenten. Door te zorgen dat applicaties en systemen voldoende loginformatie genereren voorziet u uzelf van voldoende informatie. Bepaal welke logbestanden nodig zijn. Denk hierbij aan systeemlogging, netwerklogging, applicatielogging en cloudlogging. Stel waar nodig alertering in. Denk bijvoorbeeld aan notificaties van verdachte inlogpogingen op basis van een analyse van logbestanden. Zorg dat uw systemen logbestanden in een bruikbaar bestandsformaat opslaan, en dat de opgenomen tijdsinformatie nauwkeurig en in de juiste tijdzone gesteld is.”

Bron: Basismaatregelen cybersecurity | Nationaal Cyber Security Centrum (ncsc.nl) 

Met QBIC® 365Monitor wordt u dagelijks gebrieft over het wel en wee van uw Microsoft365 omgeving. Zoals:

  • Mislukte inlogpogingen uit het buiten- en binnenland

  • Gebruikte onveilige protocollen

  • Succesvolle inlogs vanuit het buitenland

.

Elke dag een helder rapport met daarin alleen zaken die mogelijk aandacht nodig hebben.

Bel 0186-203036 voor meer informatie.