QBIC® Microsoft365 Tenant Security

Meer dan ooit is het noodzakelijk dat Microsoft365 tenants (klantomgevingen) worden beveiligd.

Doordat steeds meer bedrijfsgegevens in de Microsoft cloud worden opgeslagen, is het noodzakelijk dat deze gegevens, net als de inhoud van mailboxen optimaal worden beveiligd.

Feit: het aantal inbraakpogingen op het Microsoft365 platform verdubbeld vrijwel elk jaar.

Het behoeft geen verdere uitleg dat er aandacht moet worden besteed aan een hoog niveau van beveiliging.

Dit is ook bekend bij Microsoft: dagelijks wijzigt Microsoft de beveiliging van haar systemen en minimaal wekelijks ontvangen ICT beveiligingsexperts nieuwe aanbevelingen om door te voeren. Dat kost de ICT Afdeling veel tijd. Maar dat is niet alles. Esrocom is van mening dat er naast de door Microsoft aanbevolen methodes meer moet worden gedaan of juist anders moet worden ingesteld.

Vast staat dat de standaard instellingen voor geen enkele organisatie 100% passend zijn. Met name voor bedrijven binnen het MKB.

Dè oplossing is in huis: Qbic® Microsoft Tenant Security.

Met deze dienst zorgt Esrocom ervoor dat de door Microsoft en Esrocom aanbevolen veiligheidsinstelling gewaarborgd zijn en blijven.

Het intelligente systeem dat 24×7 elke door Esrocom beheerde Microsoft omgeving controleert stuurt naar de IT Afdeling nieuwe aanbevelingen en deze worden in overleg met de klant doorgevoerd.

Dankzij de laagdrempelige tarieven wordt een flinke besparing behaald doordat de IT Afdeling geen of veel minder tijd hoeft te spenderen aan de steeds veranderende veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden.

Daarbij wordt gewaarborgd dat er wordt voldaan aan alle van overheidswege opgelegde maatregelen.

Qbic® Microsoft Tenant Security waarborgt alle digitale organisatieinstellingen. Zoals:

  • Geautoriseerde (externe) apps.

  • De consequente gebruikmaking van MFA

  • Spamfilter instellingen

  • Domeininstellingen voor het correct afleveren van berichten

  • Teveel gebruikersmachtigingen

.

Bij elke nieuwe aanbeveling wordt u door middel van een serviceticket op de hoogte gehouden of gebeld om vervolgstappen te ondernemen.

Bel 0186-203036 voor meer informatie.