Hosting & Cloud

Wanneer u geen eigen servers wilt huisvesten, maar ook niet (geheel) uw ICT omgeving in de cloud wilt dan biedt Esrocom verschillende vormen van hosting.

Esrocom host en beheert “eigen” serversystemen waarop bijvoorbeeld uw eigen bedrijfsapplicaties draaien. Of e-mail, of waarop bestanden veilig worden opgeslagen. Door gebruikmaking van state-of-the-art beveiligingssystemen van bekende fabrikanten als Cisco, Sophos en Juniper kunnen wij hierdoor zelfs een hogere beschikbaarheid en veiligheid bieden dan systemen die bij u op kantoor gestationeerd zijn. Tenzij u een enorm budget heeft natuurlijk. In dat geval installeren wij in plaats van één server, drie, vier of meer servers die elkaar opvangen wanneer het dreigt mis te gaan. Dat hebben wij voor onszelf namelijk ook al eerder gedaan.

Onze eigen cloud oplossing is daarom altijd een zogenaamde private cloud oplossing. De systemen worden uitsluitend bediend door Engineers van Esrocom. Niemand anders. Veiligheid voor alles. En de data? op Nederlands grondgebied en hoogwaardig versleuteld.

Enkele diensten die wij vanuit ons datacenter in Barendrecht bieden zijn: website hosting, server hosting, standby server hosting, online backup, colocated hosting. Daarnaast zijn er virtuele werkplekken, servers en zelfs virtuele firewalls beschikbaar vanuit diverse datacenters in Amsterdam.